Stoemp met erwten en salie

Niets zo leuk om van wat je vindt in de tuin samen iets lekkers te maken.

En elke ouder weet dat groentjes verstopt in de puree er heel wat makkelijker ingaan bij kinderen.

Eén van mijn favorieten variaties is de stoemp met erwten en salie erin:

Voor ons vijven neem ik:

–       ¾ kilo aardappelen, oftwel zo’n 2 aardappelen pp

–       een grote soeplepel fijngehakte salie

–       300 gram erwten (vers of diepvries)

–       een beetje fijngehakte peterselie en/of bieslook

–       6 teentjes knoflook

–       100 ml zure room of yoghurt

–       1 theelepel mosterd

–       wat olijfolie, peper en zout

 

Zo ga je te werk:

–       schil de aardappelen en kook ze

–       kook de erwtjes

–       bak in een pan de fijngehakte look aan in de olijfolie

–       stamp de aardappelen fijn

–       meng er dan de look, de erwten, de zure room, de mosterd, de salie en peterselie en/of bieslook onder

–       en kruid af met peper en zout

Wij hebben er van gesmuld met een lekker vers varkenskoteletje erbij.

Meer moet dat niet zijn!

5 replies on “ Stoemp met erwten en salie ”
  1. Klinkt lekker!
    Ga ik zeker eens uitproberen.

    Hier wordt het zo courgettesoep met pijboompitten en parmezaanse kaas.

    groetjes!
    (ex-bovenbuurvrouw van Willem Cauwelaert die verhuisde naar de Limburg, ook avontuurlijk ;-))

    1. Hey Grietje, die courgettesoep klinkt heerlijk! En uiteraard is Limburg ook een echte jungle 😉 Groetjes!

  2. Leuke variatie op de klassieke stoemp met spinazie. Ga het direct eens proberen.
    Good Luck!

  3. Ik ruik het al, vooral als alles met aandacht en liefde gekweekt en bereid is, smaakt het inderdaad nog super lekker ook “een meerwaarde”, kwestie van positieve energie in de voeding! Dank voor het delen, en leuk idee zulke receptjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.